Člani

Predstavitev članov skupine Veseli Svatje

ANITA KADENŠEK

Vokal

Bio

Anita je simbol in najbolj prepoznaven obraz Veselih svatov. Sicer pristna Štajerka že nekaj časa z družino živi v Domžalah. Za njen rojstni dan po celi državi izobesijo zastave – rojena je namreč 8. februarja (na Prešernov dan). Vedno vesela, hudomušna, včasih zapeljiva. Precej prostih trenutkov nameni druženju s prijatelji, največ pa seveda petju. Petje nežnih valčkov in poziranje pred kamero sta ji pisana na kožo, ob “svatovskih” polkah pa se počuti najbolje.

FOTO GALERIJA

BLAŽ ŠENK

vodja ansambla, harmonika, vokal

Bio

Gorenjec, katerega korenine sežejo celo v Prekmurje. Kot vodja ansambla je zelo discipliniran saj meni, da je to eden izmed ključev do uspeha. Rojen je 4. januarja 1988 in živi v Zgornjih Bitnjah pri Kranju.

S prvimi prijemi na harmoniki ga je seznanil oče, svoje glasbeno izobraževanje pa je nadaljeval pri, žal že pokojnem Andreju Sušniku.

Poleg igranja harmonike, se ukvarja z ozvočenjem raznih prireditev, koncertov in glasbenih skupin. Svoj prosti čas rad preživlja s svojo družino in prijatelji, kri pa mu v žile hitreje požene spust s kolesom iz okoliških hribov.

FOTO GALERIJA

DAVID BEVC – DADO

Kitara, ritem kitara, električna kitara, frajton`arca, vokal

Bio

David prihaja iz Šmarja pri Jelšah. Multi instrumentalist in večni entuziast na področju glasbe in gastronomije. Dado je svojo ljubico kitaro spoznal na začetku srednje šole in kot pravi “srednješolski parček” sta še zdaj neločljiva. Zaposlen je na šoli za otroke s posebnimi potrebami v Celju. Ljudje ga imajo preprosto radi. In on to ljubezen rad vrača.

FOTO GALERIJA

ALEŠ ROLA

Bariton, bas, bobni, vokal

Bio

Štajerc.
Prihaja iz Sv. Ane v Slovenskih Goricah, glasba ga spremlja že od malih nog.
S prvimi notami se je spoznaval že pri šestih letih, dokončal tudi nižjo glasbeno šolo iz klavirske harmonike. Vedno so ga zanimali različni instrumenti, zato se je kasneje priučil diatonične harmonike, bas kitare, baritona, bobnov.

Rad se ukvarja s fotografijo in videoprodukcijo, čas, ki mu ostane poleg službe in glasbe, pa najraje preživlja s svojo družino.

FOTO GALERIJA

DENIS DEČMAN

Trobenta, bobni, vokal

Bio

Denis prihaja iz Hrastnika. Pravi, da je zaprisežen Zasavčan in “knap” po srcu. Pri svatih je zadolžen za trobento in vokal. Poleg ansambla igra že 15 let v Rudarski godbi Hrastnik. Poleg glasbe je njegov način življenja tudi šport. Nogomet je njegova največja ljubezen že od malih nog. Denis je tudi član slovenske nogometne reprezentance glasbenikov. Poleg nogometa zelo rad hodi po hribih ter kolesari po naši prelepi Sloveniji. Najraje se odpravi na Gorenjsko, kjer se počuti “kot doma”.

FOTO GALERIJA

PRIMOŽ REČNIK

Klarinet, saksofon, bas, vokal

Bio

Primož pravi, da je pristen Koroš’c z rodovnikom, zato moramo včasih vklopiti tudi prevajalnik, da se lahko sporazumemo. Prihaja iz Raven na Koroškem. Pri ansamblu je zadolžen za lesene stvari kot sta klarinet in bas kitara. V Glasbeni šoli Radlje ob Dravi kot profesor klarineta prenaša znanje na mlade talente. Pravijo, da ni preveč strog. V prostem času se ukvarja tudi z ozvočevanjem in audio produkcijo.

FOTO GALERIJA